Egy éve alakult meg a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége

KÖSZÖNTŐ

1 éve, 2019. augusztus 7-én alakult meg a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége

Köszöntöm az MVSZSZ alapítóit, tagjait, a kapcsolatban és együttműködésben álló partnereket, és minden kedves érdeklődőt az egyesület megalakulásának 1 éves évfordulóján!

Különleges év áll mögöttünk, mind a 2019-es, mind a 2020-as év nem csak az alapítással és az indulással járó feladatokkal járt, de az egészségügy, a családpolitika, a társadalmi kihívások, valamint a világjárvány váratlan helyzetek elé is állította szervezetünket.

Nagy feladatokat és felkéréseket is kaptunk, mint a Védőnői Szolgálat megalapításának 105. évfordulója köszöntésének, szentmise közvetítésének megszervezése, a Szoptatási  és anyatejes táplálás világnapja és világhete alkalmából online szakmai program megszervezése társszervezetekkel, valamint a COVID19-es járvány eddigi védőnői tapasztalatairól szóló konferencia szervezése, ahol a 105 éves évforduló alkalmából átadásra kerülnek az EMMI miniszteri kitüntetések. 

Pályázatokat írtunk és nyertünk el a szervezeti működésre, lakossági és védőnői informatikai fejlesztésre, szakmai modell programok megvalósítására, stb. Nemzetközi kutatás-fejlesztési pályázatban vagyunk együttműködő partnerek.

Kialakítottuk az mvszsz.hu honlapot, Facebook felületet és csoportot, kiadtunk két hangoskönyvet, készítettünk kommunikációs anyagokat (szórólapok, roll-up, arculati elemek, stb.)    

Folyamatosan bővül tagságunk, és az együttműködő partnerek száma is, akikkel már aláírt, vagy előkészített szerződéseink vannak.

Ebben a szellemiségben, az alapító okiratban meghatározott célokkal és feladatokkal folytatjuk a jövőben is tevékenységünket.

Minden tagunkat, támogatónkat, partnerünket, olvasónkat, érdeklődőinket köszöntünk, és további együttműködésre kérünk, ösztönzünk!

Budapest, 2020. augusztus 7.

az MVSZSZ elnöksége nevében                                                                    

Várfalvi Marianna elnök