„Szemelvények a neurológia köréből gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára” – online konferencia

A BHRG Szabadegyetem online konferenciája

A gyermekek fejlődése genetikailag meghatározott, és a környezeti hatások által nagyban befolyásolt. A jól funkcionáló gyermekek az adott életkorban elvárható szinten teljesítenek mozgásukban, értelmi képességeikben és a szociális terület vonatkozásában. A folyamatok hátterében  – többek között – az idegrendszerben kialakuló kapcsolati háló áll.
A BHRG Szabadegyetem „Szemelvények a neurológia köréből gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára” című online konferenciája a gyermeki fejlődést neurológiai szempontból elemzi, segítve ezzel a védőnők, terapeuták, óvodapedagógusok, kisgyermeknevelők, pszichológusok, gyógytornászok munkáját, hogy jobban észre vegyék, és pontosabban értelmezzék a rájuk bízott gyermekek viselkedését.
A konferencián a szakma jeles képviselői mutatják be szakterületük legújabb elméleteit gyakorlatorientált szemléletben: szó lesz a rizikó újszülöttek utógondozásáról (Dr Cziniel Mónika), a fejlődésneurológiai munkáról (Prof. Dr. Berényi Marianne), a gyermekkori epilepsziáról (Dr Jerney Judit), az ADHD neurológiai elemzéséről (Dr Madarassy-Szücs Anna), a mozgásfejlesztés hatásairól (Dr Gyarmathy Éva; Hering Mónika), az alváshiány következményeiről (Dr. Donauer Nándor), és a bél-agy tengely hatásáról (Dr Tóth Edit).
https://bhrg.hu/szakembereknek/szabadegyetem/
https://www.facebook.com/events/3196758387120609/