Köszöntő a szoptatás és anyatej világnapján

A magyarországi Világhét fővédnöke: Dr. Rétvári Bence EMMI parlamenti államtitkár. 

Kedves Látogatók, Kedves MVSZSZ Tagok!

Köszöntelek benneteket és a veletek kapcsolatban álló gyermeket váró-, szoptató édesanyákat, családjaikat, környezetüket, és az anyatejes táplálásban bármilyen módon érintetteket a 2020. évi Szoptatás és Anyatej Világnap és Világhét alkalmából!

A WABA (Nemzetközi Szoptatási Szervezet) ez évi jelmondata:

“Szoptatással egy egészségesebb világért!”

Sok minden összefügg a szoptatással, az anyatejes táplálással, sokkal több dolog, mint azt gondolnánk, vagy tudtuk eddig. Idén ez a mondat üzenet a Föld bolygó lakosságának, hogy az ebben rejlő lehetőségek minél eredményesebb kibontakoztatásával, ennek a folyamatnak a támogatásával nemcsak a most született, és vagy cseperedő gyermekekért teszünk sokat, de a jövő nemzedékek, a Világ  egészsége szempontjából is befektetésként és komoly hozadékként jelentkezhet. 

Ezekről az összefüggésekről kaphatunk még több részletes információt az MVSZSZ és az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozat együttműködő partnerei részvételével az mvszsz.hu oldalon.   

Minden tisztelet az édesanyáknak, akik elhatározzák, elkezdik és fenntartják gyermekük anyatejes táplálását, szoptatását, amennyire csak tőlük telik, bármeddig is tartson!

Kívánom, hogy minden igyekezetünkkel, tudásunkkal és szeretetünkkel segíteni tudjuk ezt az igyekezetet, és ezt a természetes táplálási és különleges kapcsolati időszakot. 

Köszönet mindazoknak, akik a Világnap és Világhét eseményeibe bekapcsolódnak, tudásukkal, anyagaikkal hozzájárulnak a jelenlegi korlátozott kapcsolattartási keretben a minél szélesebb körű tájékoztatáshoz, tudásmegosztáshoz.

Az idei nemzetközi üzenethez kapcsolódik az MVSZSZ jelmondata: 

A jövőt fejlesztjük a mában, együtt vagyunk jók!

Üdvözlettel: Várfalvi Marianna

a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége elnöke 

a Világhét online felület koordinátora