Bemutatkozás

A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége (MVSZSZ) 2019. augusztus 7-én alakult. A Budapest Környéki Törvényszék 13-02-0007693 nyilvántartási számon egyesületként jegyezte be.  

Küldetésünk, hogy egy kiterjedt családbarát szemléletben minél többen együttműködjünk, akik hivatásuk elengedhetetlen részének, szívügyüknek tekintjük a lakoság egészségi állapotát, a jövő nemzedékek test-lelki jóllétét, és különösen a reproduktív egészség védelmét.

Szövetségünk tevékenységében összehangoljuk minden érintett szakterület bekapcsolódását, együttműködését, a lakosság aktív részvételét, az egészségtudomány folyamatos elméleti és módszertani fejlesztését, a társ tudományok és a modern technológia vívmányainak felhasználását. 

Az Egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik állami, társadalmi, civil, egyházi és gazdálkodó szervezetekkel, amelyek segítik az Egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását a családok testi-lelki egészségének fejlesztését.

Az Egyesület célja továbbá a védőnői hivatás szakmai színvonalának emelése, a védőnői szolgáltatások fejlesztése, minőségi változtatások bevezetésének elősegítése, különös tekintettel a speciális szükségletű, illetve hátrányt szenvedő, esélyegyenlőségi szempontból veszélyeztetett, vagy különleges figyelmet érdemlő gondozottakra (fogyatékossággal élők, fiatalok, több gyermekes családok, egyedülálló szülők, szegénysorban élők stb).

Az Egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik állami, társadalmi, civil, egyházi és gazdálkodó szervezetekkel, amelyek segítik az Egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását.

Az Egyesület tevékenysége, feladatai:

  • a védőnői szakmaközi együttműködések hatékonyságának fokozása, megerősítése,
  • a szakmai utánpótlás és a védőnők továbbképzésének segítése,
  • a védőnőség nemzetközileg is elismertté tétele,
  • tudományos tevékenység és kutatások végzése,
  • szakmai kiadványok előkészítése, szerkesztése és kiadása,
  • kapcsolatfelvétel és együttműködés a hasonló célokat kitűző hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel, szervekkel, intézményekkel,
  • tudományos-szakmai fórumok, konferenciák szervezése,
  • társadalmi és kulturális, valamint közösségépítő rendezvények szervezése.

Az MVSZSZ képviselői: Várfalvi Marianna elnök, Szy Ildikó alelnök, Csősz Katalin titkár.

Kapcsolat: mvszsz2019@gmail.com; Tel: +36/20-2121-381

Embléma: arany pajzs

Szeretettel hívunk, várunk a Szakmai Szövetségbe, amelynek védőnők és a társszakmák szakemberei és szervezetei is tagjai lehetnek.

Adatkezelési tájékoztató letöltése